Bij het eerst volgende sollicitatiegesprek vraag je de kandidaat tegenover je of hij of zij aan het trainen is voor een marathon of triathlon. Zeggen ze ‘ja’, bel dan alle andere kandidaten af want je hebt jouw nieuwe werknemer gevonden!

Mensen die dag-in, dag-uit door weer en wind vrijwillig zonder eer of roem kilometers vreten zijn een bijzonder ras. Dit zijn mensen die je moet willen hebben in jouw organisatie. Het mooie is, ze zijn waarschijnlijk al in grote getale aanwezig in jouw personeelsbestand. De vastberadenheid, discipline en emotionele focus die zij nodig hebben om te trainen voor bijv. een marathon heeft ook zijn weerslag op hoe deze mensen zich in hun dagelijks werk gedragen en presteren.

Je leert veel over jezelf tijdens het hardlopen. Tijdens de eenzame uren op de weg moet je je eigen beperkingen doorbreken. Het stemmetje in je hoofd dat zeurt dat je moe bent, dat je knieƫn zeer doen en je het niet gaat redden terwijl je nog 7 kilometer te gaan hebt, moet overwonnen worden, want je hebt nog steeds 7 kilometer te gaan. De voordelen van deze mentale veerkracht (en fysieke fitheid!) blijven niet beperkt bij het moment dat iemand zijn hardloopschoenen aantrekt.

Hardlopers willen presteren, zoeken uitdagingen en kunnen uitstekend doelen stellen en de stappen nemen om dit te bereiken ongeacht hoe ver ze nog van het doel verwijderd zijn. Mensen die de toewijding en inzet tonen voor het hardlopen zullen dat ook doen voor jouw bedrijf. Zoals de Engelsen dat ze mooi zeggen, runners will gladly ‘go the extra mile’.
Wil je weten hoe je een hardloopcultuur kunt kweken in jouw bedrijf en jouw medewerkers kunt ondersteunen in hun hardloopambities? Meld je aan bij Rebound Running.

(Bron: fysio24)