Geslaagde clinics tijdens de AFP opendag.

Rebound Running werkt samen met AFP-fysio AFP-sport! Om te vieren dat AFP recent is verhuist, was er op 5 November een open dag voor cliënten én zij die het willen worden. Iedereen had de mogelijkheid kennis te maken met nieuwe mogelijkheden binnen de fysio praktijk, waaronder runningtherapie.

Op de open dag werden er twee gratis clinics gegeven door Rebound coach Marrijtje Molenhuis. De eerste om 11.00 uur en de tweede om 15.00 uur. Deelnemers hebben kennis kunnen maken met runningtherapie. Wanneer en waarom het goed is om te bewegen. En dat je bij stress, vermoeidheid, depressieve klachten, en etc. : Juist moet gaan bewegen!
Centraal tijdens de clinics; ontspanning en plezier. Deelnemers werden uitgedaagd om bepaalde parcours te lopen en daarbij rustig te beginnen en het langzaam naar een comfortabele snelheid op te bouwen. Want wat denk jij dat de gemiddelde snelheid is van een hardloper?

Dat was ook de vraag voor de deelnemers. Om positieve effecten van bewegen te ervaren hoef je niet HARD te lopen. Voor de meeste is een jog tempo van 6-8km/h snel genoeg. Belangrijk is dat je kan blijven praten en niet dat je kruipend de laatste meters aflegt.

Ook werden de deelnemers tijdens de clinics bewust gemaakt van hoe wij in het dagelijkse leven vaak de zelfde vertrouwde route nemen in het dagelijks leven. Tijdens de clinic was de opdracht om het parcour ook eens andersom te lopen. Met de vraag na die tijd: wat vind je fijner? heb je nieuwe dingen gezien? etc. En ja, mensen die dit lezen. Soms kun je verrast zijn hoeveel dingen wij in ons leven hebben "geautomatiseerd." Dus zou ik zeggen, ga eens op een andere plek zitten, neem een nieuwe route, of probeer ander eten. Wat zijn jou ervaringen?

Voor de mensen die in Assen rond 15.00 uur naar buiten hebben gekeken en blij waren dat ze binnen zaten, ik was buiten! En 8 toppers hebben ook de regen/hagelbui weten te weerstaan.

Ondanks de regen tijdens de laatste clinic, gingen alle deelnemers met een tevreden en blij gevoel na huis! Oftwel 18 nieuwe rebound runners worden in het wild weer los gelaten. Kijk uit, ervaar jij misschien de positieve effecten van bewegen.

Opmerking van deelnemer na afloop:
“Normaal ga ik met regen nooit naar buiten om te lopen, maar door deze clinic vandaag ben ik erachter gekomen dat het best mee valt! Dus de volgende keer met regen trek ik gewoon me loopschoenen aan.”

.

Waarop Rebound coach Marrijtje zou zeggen:
"Running in the rain is therapy, excercise, and shower...... all at the same time."

.