In de ochtend weinig motivatie om te lopen? 5 tips

Heb jij in de ochtend ook zo’n moeite om jezelf te motvieren om een rondje te lopen? Keer je je na het horen van de wekker toch nog een keertje om?

Ik geef toe, vooral in deze periode van het jaar is het weer ook niet uitnodigend. Het is vaak nog donker, koud, waait veel en dat in combinatie met regen! Yes. Maar los van het weer, het is gewoon lastig om je heerlijke warme bed te verlaten om je te gaan inspannen en ontspannen op een lichamelijke manier.

Ik liep jaren tegen dit zelfde probleem aan! Mijn hardlooptrainingen in Amerika begonnen om 06:00 uur. Wat betekent: 05:30 uur de wekker en dat maandag tot vrijdag.  En dit 4 jaar lang. Hoe???
Bij deze mijn 5 tips hoe het jou ook gaat lukken:

 

Tip 1.

Doe je hardloopkleding alvast aan als je gaat slapen! Ja mensen, geloof het of niet maar op het moment dat wakker wordt met je loopkleding al aan, wordt de drempel om te gaan lopen vele malen lager. Daarbij bespaar je 15 minuten omkleedtijd, waardoor je weer iets langer in je bed kan blijven liggen.
(Ps. Partners kunnen bij deze tip bezwaar indienen.)

Tip 2.

Zet als wekkergeluid een muziekje dat je motiveert. Bij mij was dat bijvoorbeeld 'Shine bright like a diamond' van Rihanna. Mijn kamergenoten waren hier vaak wat minder blij mee, aangezien ik het liedje naast mijn wekker, ook op de speakers aan zette.

Tip 3.

Heb een medeslachtoffer. Iemand die misschien ook moeite heeft om in de ochtend te lopen maar het wel wil. Dit kan een buurman, partner, collega, familie etc. zijn. Zorg dat deze persoon binnen een straal van 1 km woont zodat als de persoon niet op komt dagen op het afgesproken tijdstip, je eventjes een deurbelletje kan laten rinkelen.

Tip 4.

Denk bij het wakker worden al aan het moment dat je klaar bent: hoe fris en trots je je voelt.  Ook helpt de gedachte: “dan heb ik het gehad en hoef ik vanavond niet meer.”

Tip 5.

Voldoende slaap! Het voordeel van vroeg opstaan is dat je ook vroeg naar bed moet. Dit helpt je om niet voor de TV, mobiel of computer te blijven hangen in de avond. Als je voldoende slaap krijgt voel je je fitter. En ga je daarbij ook nog lopen dan voel je je op en top fit!

.Probeer één van deze tips of het liefst allemaal en deel je ervaringen! Want wauw, in de ochtend ziet de wereld er extra mooi en rustgevend uit.

.