marrijtje_molenhuis_small

Rebound Running geeft mij die balans!

Mijn naam is Marrijtje Molenhuis en ik ben runningtherapeut en de bedenker van Rebound Running. Ik weet hoe vervelend het kan zijn als het lichaam en/of brein even niet werkt zoals je zou willen. Hardlopen heeft mij geholpen om lichamelijk en psychisch meer in balans te zijn. Onafhankelijk met wat voor een stemming ik ook begin aan mijn loopjes, in  99% van de gevallen eindig ik met een glimlach.  Met Rebound Running probeer ik iedereen deze glimlach te geven!

Mijn hele leven ben ik al gefascineerd geweest in hoe, wat en waarom wij als mens bepaalde keuzes maken. Sommige dingen in het leven kan je niet beïnvloeden, andere dingen wel. Het was mijn keuze om vier jaar in Amerika te gaan wonen is deze keuze redelijk verklaarbaar. Ik kon daar mijn passies voor hardlopen en studeren combineren. Ik heb mijn gevoel gevolgd en na mijn propodeuse in sportstudies in Nederland te hebben behaald, ben ik in 2009 het vliegtuig richting het onbekende ingestapt. Met een aangeboden hardloopbeurs heb ik vervolgens vier jaar lang aan de universiteit in Fresno, California psychologie gestudeerd en mijn diploma gehaald. Naast het halen van mijn diploma heb ik de kans gekregen om in heel Amerika wedstrijden te mogen lopen. Mijn periode in Amerika was samenvattend: Geweldig, de beste keuze die ik kon maken met vele ups, maar ook vele downs. Hierdoor heb ik mijn eigen motto “rebound lichaam en brein” vaak kunnen toepassen.

Met een rugzak vol aan geweldige ervaringen ben ik uiteindelijk weer in het vliegtuig gestapt richting Nederland, waar ik inmiddels nu vier jaar in de geestelijke gezondheidszorg werkzaam ben. Ik doe niks liever dan andere mensen begeleiden, coachen en hen hun eigen kracht laten inzetten, het liefst door middel van beweging en sporten.

Mede door ervaringen in mijn eigen omgeving en op mijn werk ben ik er van overtuigd dat sommige dingen je als mens gewoon overkomen. Niemand kiest ervoor om psychische en lichamelijke klachten te hebben. In de huidige maatschappij zijn veel van deze klachten stressgerelateerd. Ik als runningtherapeut hoop meer mensen bewust te maken van wat voor positieve effecten bewegen kan hebben op je lichaam en brein. En hoe je letterlijk de stress uit je lichaam kan lopen.

Ik hoop iemands rugzak met ervaringen te kunnen vullen met iets positiefs.

“Use your smile to change the world, don’t let the world change your smile.”